Gondolatok a lányom születése után * Gedanken nach die Geburt meiner Tochter

Normál esetben 9 hónapunk van, hogy felkészüljünk gyermekünk érkezésére… Akinek már van gyermeke, az tudja, hogy ez lehetetlen. Mint, ahogy egy szülés menetét se lehet megtervezni. Nem tudhatjuk, hogy mi hogyan történik majd. El lehet tűnődni rajta, de ne ragaszkodjunk az elképzeléseinkhez.

Persze én is utána jártam, hogy milyen lehetőségek vannak és mi a menete egy szülésnek. Ki is alakult egy terv, de sejtettem, hogy nem biztos, hogy úgy is lesz. Hát nem is így lett! Ami bejött, hogy korábban fogok szülni a kiírt időponthoz képest. Pontosan egy héttel korábban jött a kicsi lányunk a világra. Mikor először várunk babát, akkor sokan azon aggódunk, hogy hogyan indul majd meg a szülés. Fogjuk e tudni, hogy mikor kell tényleg a kórházba indulni… Most, hogy már átéltem, mondhatom, hogy ez az, amit nem lehet nem felismerni.
Nálunk minden olyan gyorsan történt, hogy szinte alig értünk a kórházba… Június 3-án este 21:30 körül kezdődtek a fájások és 4-én 0:12-kor túl is voltunk a szülésen. Körülbelül 2 és fél óra volt az egész. Gyors! Talán túl gyors! Szinte időnk se volt felfogni, hogy éppen mi is történik. Így a vízben szülés és az epidurális érzéstelenítés se jöhetett szóba, bár az utóbbit alapból nem is szerettem volna.
Hiába van a 9 hónap terhesség, mert mint a villámcsapás, egyszerre csak szülők lettünk. A sors egy csodás kislánnyal ajándékozott meg minket.
Mikor először pillantod meg, hallod, ahogyan felsír és tartod a kezedben, akkor a szüléssel járó fájdalmak, a szenvedés semmivé válik. Tudatosul benned, hogy attól a pillanattól kezdve valóban megváltozik az életed. Értelmet nyer! Most már ő érte élsz! A gyermekedért!Wir haben normalerweise 9 Monate, damit wir uns vorbereiten können für unsere kommende Kind… Wer schon Kinder hat, sie weiß dass, es unmöglich ist. Wie der Ablauf einer Geburt, können wir auch nicht planen. Wir können es nicht wissen, wie wird es alles passieren. Kann man daran grübeln, aber wir sollen nicht bestehen auf unsere Vorstellungen.
Klar habe ich auch nachgeforscht, welche Möglichkeiten gab und wie ist der Ablauf einer Geburt. Dann hatte ich auch ein Plan, aber ich habe es vermutet, dass es nicht sicher ist, dass es vielleicht nicht so wird. Tja, es ist nicht so geworden! Eins fühlte ich sicher, dass ich früher entbunden wird, anstatt dem voraussichtliche Geburtstermin. Genau eine Woche vorher ist unsere kleine Tochter auf die Welt gekommen. Wenn wir erstmals ein Baby erwarten, dann viele Leute, Sorgen machen daran, wie eine Geburt anfingt. Werden wir das überhaupt wissen, wann wir wirklich nach der Krankenhaus fahren sollen… Jetzt, wenn ich es schon erlebte, kann ich erst sagen, dass es, was man nicht verwechseln kann.
Bei uns ist alles so schnell passiert, dass wir so gut wie fast nicht in der Krankenhaus an kam… Am 3. Juni, Abend ca. um 21:30 Uhr fingen die Wehen an, und am 4. Juni um 0:12 Uhr war die Geburt schon vorbei. Ca. 2 und Halb Stunde war das Ganze. Schnell…! Vielleicht zu schnell…! Wir haben fast kein Zeit gehabt erfassen, dass was gerade passiert. So, in der Wasser entbinden, und das Epidural Narkose konnte nicht in der Frage kommen, obwohl das Letzte wollte ich auch nicht.
Vergebens sind die 9 Monate Schwangerschaft, weil wie ein Blitzschlag, plötzlich wir sind Eltern geworden. Das Schicksal hat für uns ein wunderbar Tochter geschenkt.
Wenn du am erstmals anblickst, hörst wie das Baby aufweint und haltest sie im deine Hand, dann die Geburt begleitende Wehen und Leiden sind alle vorbei. Es wird bewusst, dass ab diesem Moment wirklich dein Leben ändert sich. Sinn kriegt! Du lebst jetzt schon für sie! Für dein Kind!

Bitte folge und like uns * Kérlek kövess és Like-olj minket:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.