Mire van szükségünk a kisbabánk gondozásához? * Was brauchen wir unsere Baby zu pflegen?

Egy újszülött gondozásához nem kell olyan sok minden, mint azt elsőre gondoltam. De mégis, mire van szükségünk egy kisbaba gondozásához?
A férjem válasza a kérdésre az volt, hogy RÁNK, a szüleire. Milyen igaz! Az anyukájára és az apukájára. Hiszen ő számít ránk, biztonságot nyújtunk neki, ragaszkodik hozzánk már az első perctől kezdve. Biztos támpontot biztosítunk neki ebben a nagy-világban, amibe belecsöppent.

A második legfontosabb a nálunk úgynevezett „Tejcsárda”, vagyis anyuci a tejcsivel. Ez mindenhol és mindig elérhető…! Csak ezután jönnek a tárgyak, amik a mi segítségünket szolgálják. Hiszen a baba nem a pelenkát igényli, hanem azt, hogy a popója tiszta és száraz legyen. Sok modern kiegészítő áll a rendelkezésünkre manapság, de nem olyan biztos, hogy valóban szükségünk van rájuk. Főleg a legelején spórolhatunk is egy kicsit, ha kreatívak vagyunk, de néha ez még a babának is kíméletesebb. Például a különböző orrszívó berendezések helyett nekünk elegendő egy papírzsebkendő megsodorva, hogy tiszta legyen az orrocskája. A testápoló készítmények helyett az érzékeny baba bőrt natúr olívaolajos vattával ápoljuk, ha száraz lenne és tisztítjuk a hajlatait naponta. A boltokban kapható nedves popsi törlők helyett vízbe áztatott nedves vattalapokat használunk.
A baba hőmérő nagyon jó találmány, mert főleg az elején nagyon kell figyelni a hőmérsékletükre. Most már nem használom napi szinten. A babamérleggel vagyok úgy, hogy már az elején tudtam, nem fogom állandóan méregetni minden étkezés előtt és után; és jegyzetelni, mikor hány gramm tejcsit evett. A kisbaba pontosan tudja, hogy mikor és mennyit szeretne enni!
Ruhákból tökéletesen megfelelőek a már hordottak, a rokon vagy ismerős gyerekektől kapottak. A pelenka szemetesünket kell, hogy megemlítsem, mert szuper! Egyenként, légmentesen és higiénikusan csomagolja el a pelusokat, így minden kellemetlen szagot és baktériumot elzárva áll a gyerekszobában. A babaszobánk is elkészül lassan. Még néhány dekoráció hiányzik, de amint készen van, bemutatjuk azt is. Nem sietjük el, mert Jasmin még úgyis a hálószobánkban a bölcsőjében tölti az éjszakákat.
A szoptatást nekem kényelmesebbé teszi az erre kitalált szoptatópárna. Egy ilyet nyertem is egy nyereményjátékon.
Nagyon praktikus még, természetesen a babakocsi mellett, egy hordozó, mert így a kezem szabadon van, akár főzni is tudok és Jasmin élvezi is a közelségem.
A büfiztető kendőből jó ha sok van otthon. Én ezer féle képen hasznosítom, például büfizéshez, arctörléshez, feje alá mindenhol, árnyékolónak útközben a babakocsival, lepedőnek a bölcsőjében és a lakás minden sarkában találni is egyet, hogy gyorsan kéznél legyen, ha szükséges.Ein Neugeborene zu pflegen brauchen wir nicht so vieles, was ich erst mal dachte. Aber trotzdem, was brauchen wir ein Baby zu pflegen?
Die Antwort von mein Mann lautet: auf UNS, auf ihre Eltern. Was für eine Wahrheit! Auf ihre Mama und Papa. Denn sie auf uns rechnet, wir ermöglichen Geborgenheit für sie, sie besteht auf uns schon ab der ersten Moment. Wir sind ein sichere Stützpunkt für sie in diesem Groß-Welt, wo sie angekommen ist.
Die zweite wichtigste ist bei uns das so genante „Milch-Bar”, das heißt Mutti mit Milch. Es ist überall und immer erreichbar…! Nur nach diesem, kommen die Gegenstände, welche uns helfen. Unser Baby nicht das Windeln will, sondern das, dass ihre Popo sauber und trocken sei. Viel moderne Sache haben wir Heute zu Verfügung, aber es kann sein, dass wir nicht alle wirklich brauchen. Meistens am Anfang können wir auch sparen, wenn wir kreativ sind, und es ist sogar noch schonend für das Baby. Zum Beispiel statt das verschiedene Nasensaugern reicht uns ein zusammen wirbelte Papiertaschentuch, dass ihre Nase sauber werden. Statt irgend eine Pflegeprodukt pflegen wir ihre sensible Baby Haut mit Watte und natur Olivenöl, wenn es trocken ist und damit saubern wir sie jeden Tag. Wir benutzen feucht Watte Blätter statt im Läden erhältlich Feuchttücher.
Das Baby Thermometer ist eine gute Erfindung, weil wir vor allem am Anfang ihre Temperatur sehr gut beobachten müssen. Jetzt benutze ich es nicht jeden Tag. Mit das Baby-Wiege war ich so, dass ich am Anfang wusste, werde ich sie nicht immer vor und nach alle Mahlzeiten wiegen; und schreiben, wann wie viel Gramm Milch sie gegessen hat. Das Baby weiß genau, dass wann und wie viel sie essen möchte!
Von Klamotten sind ganz perfekt die schon getragene, was wir von Verwandten oder Bekannten bekommen. Ich muss unsere „Windeleimer” bemerken, weil es so Toll ist! Es verpackt alle Windeln einzeln, luftdicht und hygienisch, so bleibt alle ungemütliches Geruch und Bakterien eingesperrt. Unsere Babyzimmer wird langsam auch fertig. Fehlen noch ein paar Dekorationen, aber wir werden das auch präsentieren gleich nach dem es fertig ist. Wir lassen uns Zeit, weil Jasmin schläft noch so wie so bei uns im Schlafzimmer, in ihre Wiege.
Das Stillkissen macht mir angenehmer das Stillzeit. Zum Glück habe ich eine am ein Gewinnspiel gewonnen.
Noch sehr praktisch ist, natürlich neben ein Kinderwagen, ein Baby Träger, weil so meine Hande frei sind. Ich kann sogar kochen und Jasmin mag meine Nähe.
Aus dem Spucktücher können wir nicht genug haben. Es kann man so viel fahlt benutzen, zum Beispiel zur Bäuerchen, Gesicht reinigen, als Unterlage unter ihre Kopf, als Schattenspender unterwegs mit Kinderwagen, Bettlaken in ihre Wiege. Und die liegen überall in der Wohnung, da wir schnell zugreifen können, wenn wir es brauchen.

Bitte folge und like uns * Kérlek kövess és Like-olj minket:

“Mire van szükségünk a kisbabánk gondozásához? * Was brauchen wir unsere Baby zu pflegen?” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.