Babaszobánk * Unsere Babyzimmer

A babaszoba kialakításának kérdését gyorsan megoldottuk. Mivel a baba nemét csak a szüléskor akartuk megtudni, alapból ugrott csak rózsaszín vagy kék szoba. De én nem is szerettem volna. Így a szobában megjelenő színek a barna, zöld, fehér és a sárga színek lettek. Ezek nekem nyugalmat és a természetet árasztják. Aztán végül valamennyi rózsaszín és lányos holmi is bekerült a szobába.

Das Babyzimmer Errichtung-Frage haben wir schnell gelöst. Weil wir das Geschlecht des Babys erst bei der Geburt herausfinden wollten. Wir konnten kein nur rosa oder blaue Zimmer wählen. Aber ich wollte das auch nicht. So hat das Zimmer erst die braune, grüne, weiße und gelbe Farbe gekriegt. Dieses liefern mir Ruhe und Natur. Dann hat das Zimmer etwas rose Farbe und Mädchen-Kram auch bekommen.

A bútort Magyarországon vásároltuk és a szüleim hozták magukkal, amikor jöttek a születés után meglátogatni minket. A kombi pelenkázó babaágyat ágyneműtartóval és a hozzá illő polcos szekrényt a játékoknak a miskolci Tégel Babaszaküzletben találtuk. A kombiágy átalakítható egy íróasztallá, egy kisszekrénnyé és egy ággyá, ami 12 éves korig használható. Ha a második baba úton van, akkor a normál ágy mellett, a hozzá illő magasító kiegészítőkkel egy különálló babaágyunk és pelenkázónk lesz. Elég praktikus és takarékos megoldás ez így, főleg a gyerekek első éveiben. Sokáig nézegettük Németországban is a boltokban a bútorokat. Őszintén szólva ilyet nem is találtunk, hasonlót igen, de azt meg drágának találtuk.

Das Möbel haben wir in Ungarn gekauft und meine Eltern haben das mitgebracht, wann sie uns nach der Geburt besucht haben. Das Kombinationsbabybett mit Wickelauflage, Bettkasten und das dazu passende Regal für die Spielzeuge haben wir in „Tégel Babyfachgeschäft” in Miskolc gefunden. Das Kombinationsbett ist umwandelbar auf eine Schreibtisch, Kleinschrank und Bett, was bis 12. Lebensjahr benutzt werden kann. Wenn die zweite Baby unterwegs ist, dann neben die normale Bett, kriegen wir ein getrennte Babybett und Wickeltisch mit der passende Unterlage. Ziemlich praktisch und sparsam ist diese Lösung so, vor allem in die erste Jahre des Babys. Wir haben lange Zeit nach der Möbel gesucht in Deutschland. Ehrlich gesagt wir haben genau so was nicht gefunden, ähnliches ja, aber dem haben wir dann zu teuer gefunden.

Ezen kívül bekerült még a szobába egy kétajtós ruhásszekrény és egy kanapé, hogy én is kényelembe tudjam helyezni magam a babával, ha altatok vagy szoptatok. Az első hónapokban egyébként még a mi hálószobánkban velünk éjszakázik a kis Jasmin egy bölcsőben.

Auser dem kam noch ein zweitürige Kleiderschrank und ein Couch in Zimmer rein, darum ich mich auch gemütlich machen kann, wenn ich bei einschlafen für Jasmin helfe oder stille sie. In die erste Monate schläft sie übrigens bei uns im Schlafzimmer, in eine Wiege.

Végül apró kiegészítőkkel varázsoltuk egy igazi gyermek kuckóvá a szobát. A babaágy fölé egy figyelemfelkeltő dekorációt találtam ki. Különböző méretű és színű pompomokat és lampionokat lógattunk a plafonról. A babák szeretnek ilyeneket nézegetni. A kanapé fölé egy mini lampionsort függesztettünk, ami a hangulatvilágításról gondoskodik. A pelenkázó fölé egy vászonkép került ki Jasminról, a kórházban 2 és fél naposan készült képeiből. Rengeteg plüss állat is helyet kapott a szobában. Valamint egy korábbi bejegyzésemben bemutatott pici kéz- és láblenyomatos kép is kikerült a polcra. A baglyos falmatrica pedig a kedvenc díszem a szobába. Jasmin már most imádja a szobáját. Csupa mosoly, amikor ott van.

Schließlich mit kleine Zubehöre haben wir das Zimmer für ein echtes Kinder „Bude” verzaubert. Über den Babybett habe ich ein aufmerksamerregende Dekoration ausgedacht. Wir haben Lampions und Pompoms in verschiedene Größe und Farbe abgehängt. Die Babys mögen so was an zu gucken. Über den Couch hängt ein mini Lampion Girlande, was  für dem Stimmung-Beleuchtung sorgt. Über den Wickeltisch ist ein Bild hat ihre Platz gefunden von Jasmin, diese Foto war in der Krankenhaus gemacht, wenn sie 2 und halb Tage Alt war. Sehr viele Kuscheltiere haben auch Platz in die Zimmer gekriegt. Sowie in meine frühere Eintrag gezeigte winzigen Händchen und Füßchen Abdruck ist auch auf den Regal gelandet. Die Eule Wandtattoo ist meiner Lieblings Deko in dem Zimmer. Jasmin himmelt jetzt schon ihre Zimmer an. Sie ist laute Lächeln wenn sie dort ist.

Bitte folge und like uns * Kérlek kövess és Like-olj minket:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.